Climate Smart Advsisors Logo
За запитвания посетете на страницата за КОНТАКТИ
За отправяне на запитвания изберете подходящо лице и попълнете формата на страницата за КОНТАКТИ

Национални координатори

Представяме ви 27-те национални координатори на проекта Climate Smart Advisors, които отговарят за организирането на национални дейности във всяка участваща европейска страна.

nc-Ioanna-kalyva
nc-greece-flag

Ioanna Kalyva​

Click the icon to copy the email Email Copied

Старши ръководител на проекти @ GAIA

Биография

Ръководи отдела за финансирани от ЕС проекти в GAIA EPICHEIREIN. Работя като старши ръководител на проекти с повече от 10 години опит в управлението на проекти за научни изследвания и иновации на ЕС, фокусирани върху развитието на селските райони и цифровото земеделие. Имам опит в изпълнението на национално съфинансирани проекти в областта на развитието и подобряването на устойчивото земеделие. Проекти, свързани с действия в областта на климата, свързани с устойчиво земеделие и иновативни действия, са основните ми интереси.

nc-rocco-lioy
nc-luxembourg-flag

Rocco Lioy

Click the icon to copy the email Email Copied

Ръководител на проекта @ CONVIS

Биография

Повече от 25 години опит в оценката на устойчивостта в селското стопанство с фокус върху емисиите на парникови газове и въглеродните кредити в животновъдните системи. Дефиниране, прилагане и внедряване на нови системи за оценка и параметри за животновъдни ферми. Дългогодишен опит в проекти на ЕС (Interreg Grand-Region, Interreg NWE, Life+, Horizon Europe). Научни публикации и участие в селскостопански конгреси, както и организиране на семинари за консултанти и фермери.

nc-Jasmina-Vagan
nc-croatia-flag

Jasmina Vagan

Click the icon to copy the email Email Copied

Началник отдел в Министерството на земеделието

Биография

Началник отдел „Стопанска икономика и управление на земеделските стопанства“ в МЗХГ. Има магистърска степен по Агробизнес и развитие на селските райони. В своята професионална дейност той се фокусира върху предоставянето на експертни консултации в областта на бизнес икономиката, финансовото управление на земеделските стопанства, инвестиционното планиране и управлението на риска, както и относно наличието на качествени източници на финансиране.

nc-Daniel-Ács
nc-slovakia-flag

Daniel Acs

Click the icon to copy the email Email Copied

Брокер на иновации @ BEC

Биография

Брокер на иновации в селското стопанство, с богат опит в работата с фермери и съветници (предоставяне на консултантски услуги, иницииране на Soil Living Lab, разработване на EIP Operational Groups), национални политици (оценки на програмите за развитие на селските райони, Стратегически план на ОСП) и услугите на ЕС (SCAR AKIS, CAP Network EIP Support Facility, EIP подгрупа за иновации). Участвам в няколко проекта за висше образование, финансирани от ЕС.

nc-Andras-Ver
nc-hungray-flag

András Vér

Click the icon to copy the email Email Copied

Старши научен сътрудник @ SZE

Биография

Работя като старши научен сътрудник в Széchenyi István University (SZE). Аз съм национален координатор, ръководител на задачи, CSC и ръководител на проекта на CSA в Унгария. Основните ми дейности в университета са координиране на международни проекти в областта на разширяването, устойчивото земеделие, трансфера на иновации и климатично интелигентното земеделие, а също така участвам в университетско преподаване. Аз управлявам мрежата от демонстрационни ферми на SZE Albert Kazmer Faculty of Mosonmagyaróvár.

nc-Renars-Sturmanis
nc-latvia-flag

Renars Sturmanis

Click the icon to copy the email Email Copied

Мениджър на проекта @ LLKC

Биография

Ръководител съм на проекти, финансирани от европейски фондове. На национално и европейско ниво. Магистър по финанси и кредит.

nc-Justyna-Fila
nc-poland-flag

Justyna Fila

Click the icon to copy the email Email Copied

Ръководител на отдела за обучение @ AAC

Биография

Магистърска степен по животновъдство. 12 години опит. Ръководител на отдела за обучение в клона на Центъра за селскостопански услуги в Радом

nc-Alessandro-Zatta
nc-italy-flag

Alessandro Zatta

Click the icon to copy the email Email Copied

Мениджър на проекта @ CRPA

Биография

Работя в Изследователския център за животновъдство в Реджо Емилия (Италия) и участвам в национални и европейски проекти, занимаващи се главно с производството на култури, здравето на почвата и намаляването на въздействието върху околната среда на земеделските системи. Дейността се състои в управление на проекти, планиране на изследователски дейности във ферми, организиране на демонстрационни инициативи както за фермери, така и за консултанти. Аз съм национален координатор в проекта ClimateSmartAdvisors.

nc-Miguel-Gimenez-Moolhuyzen
nc-spain-flag

Miguel Giménez-Moolhuyzen

Click the icon to copy the email Email Copied

Съветник по иновации @ COEXPHAL

Биография

Съветник по иновации и агроном, работещ в областта на трансфера на технологии и иновациите в устойчивото земеделие: управление на водите и почвите, климатично интелигентно земеделие и интегрирано управление на вредителите. Управление a.o. Демонстрационни дейности, фасилитация, обучение от връстници. Ръководител полеви операции в опитна станция за изследване на градинарството.

nc-michael-billensteiner
nc-austria-flag

Michael Billensteiner

Click the icon to copy the email Email Copied

Ръководител на проекта @ LK-STMK

Биография

Магистърска степен по системи за възобновяема енергия и техническо енергийно управление. Опит в управлението на проекти за фотоволтаични централи и широкомащабни слънчеви топлинни системи. В настоящата позиция в отдел „Енергия, климат и биоресурси“ в Камарата на земеделието и горите в Щирия отговарям за национални и международни проекти, но също така и като енергиен консултант за фермери в Щирия.

nc-pim-heeman
nc-netherlands-flag

Pim Heeman

Click the icon to copy the email Email Copied

Мениджър на проекта @ ZLTO

Биография

Аз съм експерт по проекти в ZLTO, организация за застъпничество за фермери и градинари в южния регион на Холандия. Имам бакалавърска степен по бизнес администрация от Университета за приложни науки HAS по международен хранителен и селскостопански бизнес. В момента съм ангажиран с различни национални и международни проекти, които се съсредоточават около устойчивото земеделие, със специализация върху въглеродното земеделие и въглеродния отпечатък.

nc-Maria-Suomela
nc-finland-flag

Maria Suomela

Click the icon to copy the email Email Copied

Мениджър на проекта @ ProAgria

Биография

Работя като ръководител на проекти за множество международни проекти във финландска консултантска организация. Основните теми обхващат устойчивото земеделие от гледна точка на климата, биоразнообразието и иновациите.

nc-Tom-Schaeken
nc-belgium-flag

Tom Schaeken

Click the icon to copy the email Email Copied

Консултант по иновации @ Boerenbond Projects

Биография

Аз съм биоинженер (машини, агро сгради и климатизация) и получих следдипломна степен по бизнес администрация. Във Farmers Organisation Boerenbond работя като консултант по иновации, климат и енергия и съм опитен разработчик и координатор на проекти (Horizon, Interreg NWE). В предишни функции бях разработчик на проекти за търговска строителна компания за хамбари, техническо-търговски съветник по фуражите за свине и управлявах интегрираната свинеферма на AVEVE feed (най-големият производител на фуражи в Белгия).

nc-Maria-Alejandra-Arias-Escobar
nc-denmark-flag

Maria Alejandra Arias Escobar.

Click the icon to copy the email Email Copied

Консултант @ ICOEL

Биография

Аз съм специален консултант в екипа на Climate and Nature, както и международен съветник в ICOEL. Вътрешно координирам 4 проекта на ЕС, свързани най-вече с прилагането на иновативни климатични действия в селското стопанство и по-специално в сектора на биологичното земеделие.

nc-Diogo-Moniz
nc-portugal-flag

Diogo Moniz

Click the icon to copy the email Email Copied

Мениджър на проекта @ Consulai

Биография

Диого има 4 години опит в управлението на проекти. В момента той участва в три други проекта на Horizon Europe в Consulai: QuantiFarm, ClimateFarmDemo и SoilValues. Основните му отговорности включват координиране на 30 тестови случая на тестване на DAT при реални условия в 20 държави, координиране и внедряване на центрове за обучение по проекти, подпомагане при координирането на инициатива Living Lab и създаване на 12 CoPs в цяла Европа за валидиране и разширяване на бизнеса със здравето на почвата модели.

nc-Catalin-Dragomir
nc-romania-flag

Catalin Dragomir

Click the icon to copy the email Email Copied

Координатор @ IBNA Balotesti

Биография

Координатор на над 20 национални проекта и програми в областта на храненето на животните и свързаните с него области; партньор/отговорна страна в 10+ европейски проекта; 20 години опит във висшето ръководство на изследователската дейност (научен секретар / научен директор / генерален директор на IBNA); 20 години опит в технологичния трансфер на резултатите от научните изследвания; Главен редактор на списание Archiva Zootechinca; опит в организирането на събития/обучения, опит в научна/институционална оценка и др.

nc-Lina-Zukauskiene
nc-lithuania-flag

Lina Zukauskiene

Click the icon to copy the email Email Copied

Ръководител на служба за поддръжка на иновации @ LAAS

Биография

Ръководител на службата за подкрепа на иновациите в LAAS, координатор на иновационни проекти, член на подгрупата на мрежата на ЕС ОСП за иновации и обмен на знания (SoIKE). Отговарям за координиране на национални и международни иновационни проекти, развитие на сътрудничеството на LAAS с консултантски, изследователски и иновационни институции, представяне на LAAS на национални и международни събития. Аз съм национален координатор в проекта ClimateFarmDemo.

nc-Agathe-Darret
nc-france-flag

Agathe Darret

Click the icon to copy the email Email Copied

Ръководител на проекта @ Chambre d'Agriculture France

Биография

Работя като мениджър на европейски проекти в Камарата на земеделието на Франция, предоставяйки административна и техническа подкрепа на регионалните камари на земеделието, участващи в различни проекти на Horizon Europe за интерактивни иновации, климатично интелигентно земеделие и кръгова икономика.

nc-sasa-hocevar
ncs-slovenia-flag

Saša Hočevar

Click the icon to copy the email Email Copied

Старши сътрудник в Камарата на земеделието и горите

Биография

Работя като старши сътрудник в Камарата на земеделието и горите на Словения. Отговарям за финансовото отчитане на проекти, финансирани от ЕС. В проекта CSA съм национален координатор.

nc-Marusakova-Ludmila
nc-czechia-flag

Ludmila Marusakova

Click the icon to copy the email Email Copied

Institute for Agricultural Economics and Information

Биография

Head of the Unit for Knowledge Transfer and Innovations with extensive experience in training, education, and extension in agriculture, forestry, and rural development. Coordinated and facilitated national projects, events, and knowledge-sharing platforms, and participated in several international projects. Served as a policy advisor and former Head of the Liaison Unit for the Ministerial Conference on the Protection of Forests in Europe.

By using this website you are confirming our