Climate Smart Advsisors Logo
Επισκεφτείτε τη ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για να κάνετε ερωτήσεις.
Για να κάνετε ερωτήσεις, επιλέξτε ένα κατάλληλο άτομο που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τη φόρμα στη ΣΕΛΙΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Σχετικά

Οι Climate Smart Advisors πρόκειται να ενισχύσουν τη γεωργική συμβουλευτική κοινότητα της ΕΕ, οδηγώντας σε επιτάχυνση της υιοθέτησης κλιματικά ευφυών πρακτικών καλλιέργειας (CS)

Όνομα έργου:

ClimateSmartAdvisors: Σύνδεση και κινητοποίηση της γεωργικής συμβουλευτικής κοινότητας της ΕΕ για την υποστήριξη της μετάβασης προς την κλιματικά ευφυή γεωργία

Ακρωνύμιο έργου:

ClimateSmartAdvisors

Ημερομηνία έναρξης:

1 Απριλίου 2023

Ημερομηνία λήξης:

31 Μαρτίου 2030

Τύπος Ενέργειας:

HORIZON Coordination and Support Actions

Χορηγούσα Αρχή:

European Research Executive Agency

Συντονιστική οργάνωση:

EV ILVO

Συντονιστής έργου:

Lies Debruyne

Αριθμός έργου:

101084179

Διάρκεια έργου:

84 μήνες/ 7 έτη

Εμπλεκόμενοι εταίροι:

56

Χρηματοδότηση

18 296 145 EUR

Πακέτα εργασίας:

10

Εργασίες έργου:

39

Παραδοτέα

49

Εμπλεκόμενες χώρες:

27

Κοινότητες πρακτικής:

260

Σύμβουλοι:

1.500

Εκπαιδευτές:

140

Θεματικές περιοχές:

12

Το ClimateSmartAdvisors είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο πολλαπλών παραγόντων που καλύπτει 27 χώρες. Στόχος του είναι να ενισχύσει τη γεωργική συμβουλευτική κοινότητα της ΕΕ, οδηγώντας στην επιτάχυνση της υιοθέτησης κλιματικά ευφυών γεωργικών πρακτικών από την ευρύτερη αγροτική κοινότητα εντός και μεταξύ των AKIS της ΕΕ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ClimateSmartAdvisors εστιάζει στον κρίσιμο ρόλο των συμβούλων στην ανάπτυξη και τη διάδοση καινοτομιών και πρακτικών CS. Το έργο θα οργανώσει δραστηριότητες που θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση της ικανότητας των συμβούλων στην παροχή συμβουλών CS και στην ενίσχυση του ρόλου των συμβούλων στη μετάβαση προς τη γεωργία CS μέσω της συμμετοχής τους σε έργα καινοτομίας, CS-AKIS και έργα και πρωτοβουλίες της ΕΕ.

Αναπτύσσονται ορισμένες συμπληρωματικές δραστηριότητες για την ενίσχυση της συμβουλευτικής ικανότητας CS της συμβουλευτικής κοινότητας της ΕΕ:

  1.  Ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο 260 συμβουλευτικών κοινοτήτων πρακτικής (CoP) για την υποστήριξη της ανάπτυξης 1500 συμβούλων θα αποτελέσει τον πυρήνα ανταλλαγής γνώσεων CS.
  2. 140 σύμβουλοι θα λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε επιλεγμένα θέματα, σχετικά με το αντικείμενο του θέματος για τη διευκόλυνση των δράσεων της CoP.
  3. Τα CoP θα ανταλλάσσουν διεθνώς γνώσεις σε 12 θεματικούς τομείς.
  4. Ένα αποθετήριο γνώσης θα παρέχει στους συμβούλους εργαλεία, πρακτικές και προσεγγίσεις CS που αναπτύχθηκαν στο έργο ClimateFarmDemo και επεκτείνονται περαιτέρω στο ClimateSmartAdvisors,
  5. Οι δραστηριότητες παρακολούθησης, αξιολόγησης και μάθησης θα αξιοποιήσουν τα διδάγματα που αποκτήθηκαν εντός και εκτός του έργου.

Οι δραστηριότητες για την ενίσχυση του ρόλου των συμβούλων στη μετάβαση προς CS περιλαμβάνουν:

  1. Σύνδεση με τοπικά και ΕΕ (καινοτομία πολλαπλών παραγόντων) έργα, πρωτοβουλίες, φορείς AKIS και φορείς χάραξης πολιτικής για την αποσαφήνιση και την αντιμετώπιση κοινών αναγκών, προκλήσεων και διδαγμάτων,
  2. Oργάνωση Συν-Σχεδιασμού Πειραμάτων Καινοτομίας για εντοπισμό του τρόπου ενίσχυσης του ρόλου των συμβούλων στις διαδικασίες καινοτομίας. Τέλος, για να επιταχυνθεί η ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων, θα αναπτυχθεί μια φιλόδοξη στρατηγική διάδοσης, αξιοποίησης και επικοινωνίας σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο.

By using this website you are confirming our