Érdeklődni a KAPCSOLATOK OLDALON lehet.
Ha érdeklődni szeretne, válassza ki a megfelelő személyt, és töltse ki a KAPCSOLAT LAPON található űrlapot.

A projektről

A Climate Smart Advisors hamarosan lendületet ad az EU mezőgazdasági tanácsadói közösségének, ami felgyorsítja az intelligens éghajlatváltozási mezőgazdasági gyakorlatok bevezetését.

Projekt neve:

ClimateSmartAdvisors: Az EU mezőgazdasági tanácsadói közösségének összekapcsolása és mozgósítása az éghajlatbarát gazdálkodásra való áttérés támogatása érdekében

Projekt rövid cím

ClimateSmartAdvisors

Kezdés dátuma:

2023. április 1

Befejezés dátuma:

2030. március 31

Intézkedés típusa:

HORIZON koordinációs és támogatási intézkedések

Támogatást nyújtó hatóság:

Európai Kutatási Végrehajtó Ügynökség

Koordináló szervezet:

EV ILVO

Projekt koordinátor:

Lies Debruyne

Projektszám:

101084179

Projekt időtartama:

84 hónap / 7 év

Az érintett partnerek:

56

Finanszírozás

18 296 145 EUR

Munkacsomagok:

10

Projekt feladatok:

39

Szállítandók

49

Az érintett országok:

27

Szaktanácsadói gyakorlati közösségek:

260

Szaktanácsadók:

1.500

Coach-ok:

140

Tematikus területek:

12

A ClimateSmartAdvisors egy 27 országot lefedő, többszereplős páneurópai hálózat. Célja az uniós mezőgazdasági tanácsadói közösség megerősítése, ami az EU AKIS-okon belül és az EU AKIS-ok között a szélesebb gazdálkodói közösség körében az éghajlat-barát gazdálkodási gyakorlatok átvételének felgyorsítását eredményezi. E cél elérése érdekében a ClimateSmartAdvisors a tanácsadóknak a CS innovációk és gyakorlatok fejlesztésében és terjesztésében játszott döntő szerepére összpontosít. A projekt olyan tevékenységeket fog szervezni, amelyek a tanácsadók CS-tanácsadási kapacitásának megerősítésére és a tanácsadók CS-gazdálkodásra való átállásban betöltött szerepének növelésére összpontosítanak az innovációs projektekben, CS-AKIS-okban, valamint uniós projektekben és kezdeményezésekben való részvételük révén.

Számos kiegészítő tevékenységet dolgoznak ki az EU tanácsadó közössége CS tanácsadói kapacitásának megerősítésére:

  1. Az 1500 tanácsadó fejlesztését támogató, 260 szaktanácsadói gyakorlati közösségből (CoP) álló, az egész EU-ra kiterjedő hálózat képezi majd a CS-tudáscsere magját.
  2. 140 szaktanácsadó részesül szakértői képzésben a saját szakterülete szempontjából releváns, kiválasztott témákban, valamint a CoP munkájának elősegítése érdekében.
  3. A munkacsoportok 12 témakörben fognak nemzetközi szinten ismereteket cserélni;
  4. A tudástár a ClimateFarmDemo projektben kifejlesztett és a ClimateSmartAdvisorsban tovább bővített CS-eszközökkel, gyakorlatokkal és megközelítésekkel látja el a tanácsadókat,
  5. A nyomon követési, értékelési és tanulási tevékenységek hasznosítják a projektben és azon kívül szerzett tapasztalatokat.

A tanácsadók CS-átállásban betöltött szerepének növelésére irányuló tevékenységek a következők:

  1. Kapcsolódás helyi és uniós (többszereplős innovációs) projektekhez, kezdeményezésekhez, AKIS-szereplőkhöz és politikai döntéshozókhoz a közös igények, kihívások és tanulságok feltérképezése és megoldása érdekében,
  2. Co-Design innovációs kísérletek indítása, a tanácsadók innovációs folyamatokban betöltött szerepének erősítése érdekében. Végül, az eredmények elterjedésének felgyorsítása érdekében uniós és nemzeti szinten ambiciózus terjesztési, hasznosítási és kommunikációs stratégia kidolgozására kerül sor.

By using this website you are confirming our