Külastage päringute tegemiseksKONTAKTLEHT
Päringute tegemiseks valige sobiv huviline ja täitke KONTAKTLEhel olev ankeet.

Projektist

Climate Smart Advisors eesmärk on edendada ELi põllumajandusnõustajate võrgustikku, et soodustada põllumajanduses kliimasõbralike (ingl k. Climate Smart) praktikate kasutuselevõttu.

Projekti nimi:

ClimateSmartAdvisors: ELi põllumajandusnõustajate võrgustiku ühendamine ja mobiliseerimine, et toetada üleminekut kliimasõbralikule põllumajandusele

Projekti akronüüm:

ClimateSmartAdvisors

Alguskuupäev:

1. aprill 2023

Lõppkuupäev:

31. märts 2030

Toimingu tüüp:

HORIZONI koordineerimis- ja toetusmeetmed

Abi andev asutus:

Euroopa Teadusuuringute Rakendusagentuur

Koordineeriv organisatsioon:

EV ILVO

Projekti koordinaator:

Lies Debruyne

Projekti number:

101084179

Projekti kestus:

84 kuud / 7 aastat

Kaasatud partnerid:

56

Rahastamine

18 296 145 EUR

Tööpaketid:

10

Projekti ülesanded:

39

Tulemused

49

Kaasatud riigid:

27

Töörühmad

260

Nõustajad:

1.500

Koolitajad

140

Teemavaldkonnad:

12

Climate Smart Advisors on üle-Euroopaline mitme osapoolega võrgustik, mis hõlmab 27 riiki. Projekti eesmärk on edendada ELi põllumajandusnõustajate võrgustikku, et soodustada laiemat kliimasõbralike (ingl k. Climate Smart ehk CS) praktikate kasutuselevõttu põllumajanadussekotris ja EL AKIS piires. Eesmärgi saavutamiseks keskendub Climate Smart Advisors nõustajate rollile kliimasõbralike uuenduste ja tavade väljatöötamisel ning levitamisel. Projekti raames korraldatakse nõustajatele kokkusaamisi ja koolitusi, mis toetavad nii farminõustamist kui kaastööd innovatsiooniprojektides. Tegevused toetavad terve Euroopa nõustamissuutlikkust, sh AKIS raames.

Töötatakse välja mitmeid täiendavaid tegevusi, et tugevdada ELi nõuandeteenistuse kliimasõbraliku põllumajandustootmise alast nõustamissuutlikkust.

  1. Euroopa ülene võrgustik, mis hõlmab 260 piirkondlikku nõustajate töörühma (ingl k. CoP – Communities of Practice) moodustab teabevahetuse tuumiku, et toetada projekti kaasatud 1500 nõustajat teadmiste suurendamist.
  2. 140 nõustajat saavad ekspert-koolituse valitud teemadel, et toetada nende tööd CoP-ides.
  3. CoP-ide vahel toimub rahvusvaheliselt teadmiste jagamine 12 erinevas teemavaldkonnas
  4. Teadmiste andebaas pakub nõustajatele tööriistu, praktikaid ja lähenemisviise, mis töötatakse välja Climate Farm Demo projektis ning mida täiendatakse Climate Smart Advisors projekti poolt.
  5. Seire-, hindamis- ja õppetegevused kasutavad ära projekti käigus ja väljaspoolt saadud õppetunde.

Tegevused, mis suurendavad nõustajate rolli kliimasõbralikele praktikatele üleminekul hõlmavad järgmist:

  1. Kohalike ja ELi projektide, initsiatiivide, AKIS osapoolte ja poliitikakujundajate kokku toomine, et selgitada välja ühised vajadused, väljakutsed ja saadud õppetunnid.
  2. Kaasdisaini innovatsioonikatsete (ingl k. Co-Design Innovation Experiments) loomine ja rakendamine, et leida lahendusi kuidas tugevdada nõustajate rolli innovatsiooniprotsessides. Lisaks, et kiirendada laialt levinud tulemuste jagaminst rakendatakse ELi ja riiklikul tasandil ambitsioonikat kommunikatsioonistrateegiat.

By using this website you are confirming our